FAQ

Bij de huur van een kas zijn zaken om rekening mee te houden. Dit zijn de meest gestelde vragen van klanten.

Heb ik een vergunning nodig om een kas te huren?

Dat ligt aan het type evenement en de gemeente waar de kas geplaatst moet worden. Informeer daarom bij de gemeente. Mocht er een vergunning benodigd zijn hebben wij alle benodigde documentatie in ons bezit (bouwboek, bouwtekeningen).

Is de kas verzekerd?

Via ons kan een glasverzekering afgesloten worden, mocht er een ruit kapot gaan komen wij dan zo snel mogelijk de ruit vervangen. 

Mocht de kas schade oplopen door extreme weersomstandigheden is de klant niet aansprakelijk voor schade.

Kan de kas op slot?

Ja dat kan. De kas kan op slot met een hangslot die we bij oplevering overhandigen.

Wordt het niet te warm in de kas?

Met een zonnetje op de kas is het heerlijk binnen. Maar mocht de temperatuur echt oplopen kan het wel warm worden.  In dit geval kunnen we kiezen om de kas gedeeltelijk open te houden of dakramen te kalken.

Een airconditioning systeem kan ook, vraag ons naar de mogelijkheden.

Wordt het niet te koud in de kas?

Als het zonnetje schijnt is het zo warm binnen:) Maar dat is helaas niet altijd het geval in Nederland. We bieden ook heaters aan ter verwarming, vraag ons naar de mogelijkheden.

Kan ik dingen in de kas ophangen?

Er zijn meerdere plekken waar zaken als lampen en plantjes opgehangen kunnen worden. Bij oplevering leveren we schroefjes mee die gebruikt kunnen worden voor bevestiging.

Betreft het (echt) veiligheidsglas?

Jazeker. Niet plexi maar echt gecertificeerd veiligheidsglas! Je bezeren is onmogelijk omdat de ruiten, mochten ze breken, in duizenden stukjes uiteen spatten.

Op wat voor ondergrond kan de kas komen?

Op binnenvloeren en beursvloeren kan de kas probleemloos geplaatst worden. Buiten kan de kas ook op de straat of tegels. Een waterpas vloer of vlondervloer is dan wel een goede optie. Op gras is er een vloer nodig.

Kan de kas bestickerd worden?

Ja dat kan. We hebben wel graag dat de stickers bij het afbreken van de kas weer verwijderd zijn. We kunnen op aanvraag de maten van de ruiten doorgeven zodat de stickers op maat gemaakt kunnen worden.