Blog Post

Kasverhuur voor evenementen nieuwe trend

22 Oktober 2014. Een tijdelijke ruimte neerzetten tegen een schappelijke vergoeding is vaak een hele opgave. In deze tijd van recycling en kostenbesparing heeft zich een nieuwe trend ontwikkeld: de tijdelijke verhuur van kassen. Snel neer te zetten en goed te betalen.

De Dutch Design week is bij uitstek een evenement waar innovatie in een hoog vaandel staat. De trend van kasverhuur gaat hier dan ook niet onopgemerkt voorbij. Er staan meerdere kassen tijdelijk opgebouwd tijdens het festival, waarvan één maar liefst 18 meter lang is. De glazen huizen zijn altijd en overal te plaatsen en het geeft het ‘dichtbij de bron’-effect waar de bewuste burger tegenwoordig zo naar op zoek is.

Markus Kasverhuur verzorgt de plaatsing van deze ecologische meesterwerkjes. Twee jaar geleden heette het familiebedrijf nog Markus Hobbykasjes maar door de groei van de vraag naar kasverhuur overgestapt naar Markus Kasverhuur. “Ik hoefde er vrijwel niets voor te doen, de evenementenbureaus vinden ons vanzelf. Waarschijnlijk wordt de kas steeds hipper omdat het ´groene´ leven nu ook in de steden een belangrijk thema is. Daarnaast heeft een kas een open karakter en is het overal te plaatsen”, aldus Gerrit Markus.

Aan werk had Markus de afgelopen tijd geen gebrek. Naast de twee kassen van Markus Kasverhuur die op de Dutch Designweek in Eindhoven te bewonderen zijn, is er eerder dit jaar een kas gebouwd in de Brabanthallen waar workshops in zijn gegeven. Ook is een experiment gedaan in een kas in het Muziekgebouw aan ´t IJ in Amsterdam waarin een componiste 24 uur werd opgesloten en tijdens de verkiezingsnâg in Den Haag kon in een kas gestemd worden.

Dynamic Food heeft voor het tweede jaar op rij voor een kas gekozen voor hun Pop-Up restaurant op de Dutch Design Week: “Het licht is mooi, je kunt naar buiten kijken, het geeft een ruim gevoel en de ruimte is meteen gezellig. Maar bovenal: het sluit goed aan bij onze agrarische producten De kas geeft je het gevoel nog dichter bij de bron te zijn”, aldus Annelou van Grinsven, initiator van Dynamic Food.

Gerrit Markus gaat richting de 70 maar bouwt nog steeds met veel plezier de kassen. De markante Rotterdammer met pijp bereidt zelf de kas voor en zet het op locatie met schoonzoon en zoon vlot in elkaar. “Hartstikke leuk die evenementen, zo kom ik nog eens ergens.”
———————————————————————————————————————————————–

Related Posts

Wat kan je in een huurkas? Een top 3

Je kan een hele hoop kanten op met de bestemming van een huurkas. Maar ga je nou...

Het glazen huis van Vlaardingen

Vlaardingen 11 december 2015 - Als steun voor 3FM’s Serious Request heeft ook Vlaardingen...

‘Brand kas’ van Brand Bier op Zomerparkfeest Venlo groot succes

Venlo 25 Augustus 2015 – Op het Zomerparkfeest in Venlo is een huurkas van...

Onze nieuwe website is online!

Na weken en weken van zwoegen, slapeloze nachten én plezierig werken presenteren we vol...